donderdag 2 juni 2016

Gehaakt pennenbakje

Tijdens het snuffelen op internet kwam ik weer wat leuks tegen: een gehaakt pennenbakje. Gevonden op de blog van 'Hilde Haakt', zie http://draadenpapier.blogspot.nl/2014/12/pennenbakjes-haken.html .
Hilde had het 'haakseltje' om een bus van pringles (chips) gedaan maar omdat ik laatst ook al had zitten vogelen met 'suikerwater' dacht ik: dat moet ook met het pennenbakje lukken. Je hebt dan geen 'vulling'  of ' binnenkant'  voor je haakwerkje nodig.
Wanneer je een 'haaksel'  wil hard maken kan dat dus heel gemakkelijk met water en suiker. Neem evenveel suiker als water, goed roeren totdat het suiker is opgelost. Dompel je haakwerk erin (niet uitwringen!) en laat het drogen op of om een schaal/glas/vaas in de vorm die jij wil hebben. Duurt echt wel 4 dagen voordat het droog is, maar dan is het ook echt keihard. Een paar maanden geleden heb ik van de volgende haakwerkjes een bakje/schaal gemaakt d.m.v. suikerwater:

En nu heb ik dus een pennenbakje gehaakt met alleen maar vasten. Daarna gedompeld in het 'suikerwater'  en laten drogen om een rechte vaas. Zie hier het resultaat, komt op m'n bureau te staan:
Natuurlijk kan je de 'suikerwater-techniek'  ook toepassen op oude gehaakte kleedjes ed. 

1 opmerking:

  1. Goede tip van het suikerwater! Ga ik onthouden. En wat leuk dat je op mijn blog inspiratie hebt gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen