woensdag 11 januari 2017

Pools servies enzo......

Een paar jaar geleden ontdekte ik 'het poolse servies', oftewel het Bunzlau Castle servies. Ik was direct weg van de mooie verschillende motieven maar ben eigenlijk niet zo gek op de kleur blauw en dat is wèl de hoofdkleur van dit servies.
Toch heb ik toen direct een paar bekers gekocht waar ik sindsdien altijd koffie uit drink.
Langzamerhand ben ik het servies een beetje aan het uitbreiden. Heeeeel rustig aan want het is best prijzig en soms twijfel ik nog steeds over de kleur blauw.
Het servies is ontzettend sterk, het kan een stootje hebben. Daarnaast kan het in de (stoom-)oven, vriezer, magnetron en vaatwasser en het verkleurt of verbleekt echt niet! Kwaliteit dus! (let op de echtheidstempel op de onderkant, er is namelijk ook 'nep' en 'b-keus' in omloop).
Telkens komen er weer nieuwe motiefjes bij en in Utrecht zit een winkel die zelfs een eigen motief heeft laten produceren in de Bunzlau-fabriek in Polen (thee-beker links achterin).
Natuurlijk kon ik het weer niet laten om bij aankoop van m'n eerste koffie-bekers bijpassende accessoires te maken.

Binnenkort is het servies ook verkrijgbaar in Drunen bij www.puurenlekkerleven.nl. Als je even doorsnuffelt op deze website kom je ook heerlijke gezonde recepten tegen welke telkens gepresenteerd zijn op het poolse servies. Al deze 'aanrakingen' met dit serviesje brachten mij op het idee om pannenlappen te haken. Aan de achterkant van de pannenlappen heb ik een katoenen stofje vast gestikt om het 'handen branden' te voorkomen (/beperken 😏).
Ohja, van www.birdiehaakt.blogspot.nl heb ik het patroon afgekeken. Er stond geen beschrijving op haar blog maar de foto was duidelijk genoeg om te zien hoeveel en welke steken zij ongeveer gebruikt heeft. De laatste paar toeren heb ik zelf verzonnen (heb het wel een keer uit moeten halen omdat het niet klopte😒, maar daarna is het toch goed gekomen).

Tot de volgende keer!!

Groetjes,
Diana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten