vrijdag 18 oktober 2019

Rookstoel opknappen

Al ruim 25 jaar ben ik van plan om een oude rookstoel op te knappen. Telkens kwam het er niet van of waren er periodes dat ik de rookstoel helemaal niet in huis wilde hebben.
Totdat m'n dochter de deur uit ging....zij vroeg of ze 'die oude stoel' mocht opknappen voor haar nieuwe stekkie. Natuurlijk! Leuk! Toen we er samen eenmaal aan begonnen waren had ik spijt dat ik hem al die jaren had laten staan, haha 😏.

Eerst hebben we de stoel en de muffe kussens een flinke schoonmaakbeurt gegeven. Tjee....dat was nodig!
Daarna het hout van de stoel geschuurd en 3 keer gebeitst.

Toen de kussens.....het was even puzzelen en uitzoeken hoe we deze een mooie en luxe uitstraling konden geven. Er moesten natuurlijk wel van die mooie randjes omheen komen. Ooit heb ik deze gemaakt door lange repen stof te knippen en daar een dik koord tussen te leggen en deze tussen de 'panden' naaien.
Maar we ontdekten een (voor ons) nieuw product: 'paspelband'. Wat handig. Kant-en-klare bies met koord er in. Hupsakee. Dat schiet op. Wel heel goed opletten dat de 'panden' precies goed op maat geknipt zijn want als je het eenmaal in elkaar hebt gezet, met de paspelband er tussen, kan je de kussenhoes niet meer kleiner maken. Natuurlijk ook een rits in de hoezen gezet zodat ze uitwasbaar zijn.
We zijn helemaal happy met het resultaat!

Van bijpassende effen stof zijn we nu nog losse kussentjes aan het maken èn we hebben een oud krukje wat we nog gaan opknappen zodat de voetjes omhoog kunnen als je in deze 'luie stoel' gaat zitten.😊

Zooooo het krukje is ondertussen ook opgeknapt.

Het was een heel oud krukje van mijn oma. Er waren door de jaren heen 3 soorten stof overheen geniet/getimmerd. We hebben er alles vanaf gehaald en er bleek zelfs stro tussen te zitten! Lekker muf😏.
De pootjes hebben we geschuurd en gebeitst. De zitting een beetje opgevuld met latjes en daarna een flinke laag fiberfill. Hetzelfde stofje als de kussens uit de bank eromheen geniet en het krukje is weer als nieuw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten